manualna in športna terapija

Masaže

TERAPEVTSKA MASAŽA  

Terapevtska masaža hrbta je natančna globinska masaža, ki se osredotoča na sproščanje in mehčanje mišic hrbta in njihovih narastišč. Pospeši prekrvavitev in sprosti tako povrhnja kot tudi najgloblja tkiva, ki potekajo vzdolž hrbtenice.

Terapevtska masaža hrbta vsebuje različne masažne tehnike, odvisno od obravnavanega predela in strukture tkiva. S terapevtsko masažo odpravimo mišične zatrdline – vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napora, kot so dolgotrajni statični in sedeči položaji. Taka obravnava je učinkovita tako pri kroničnih kot tudi akutnih stanjih.  

ŠPORTNA MASAŽA

Športna masaža je specializirana masaža, namenjena tako rekreativcem, kot tudi profesionalnim športnikom. Je sestavni del treninga vrhunskih športnikov in je prilagojena vsakemu športniku posebej. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, ki so pri določenem športu aktivne. Tako telo pripravimo na napor in s tem zmanjšamo možnost poškodb.  Pred treningom mišice stimuliramo, ogrejemo in spodbudimo cirkulacijo.  Po treningu je potrebno tkivo normalizirati, mišice sprostiti in lajšati morebitne bolečine. Masaža dviguje psihofizično pripravljenost, pospeši regeneracijo po aktivnosti, hitreje se odplavljajo presnovni produkti iz mišic, ter zmanjšana možnost za nastanek preobremenitvenih poškodb. Pomemben je osebni pristop in redno spremljanje športnika na njegovi poti doseganja boljših rezultatov.